Followers

Wednesday, December 19, 2012

miracle




rimau?

hari ni 19.12.12
genap umur 21 tahun adik dayah angah.

ahaa..disebabkan dialah satu satunya sister yang dayah ada maka memang kuat bercakar dengan dia.
gaduh mulut biasa.

tarik rambut.cakar-cakar! hehe
she called me LION.
meoowww.... no...! roooarrr!!!! hehe

eh..smpai hati tau...arep pun cakap dayah lion.
percaya ke?
muka ayu tau.lemah lembut je..ish..ish..ish..  :P
ha..korang tengok..mesra kan?mana ada gaduh...meow...meow..hehe

actually dayah ada sifat garang.
turun temurun keturunan Haji Daud. ha kenal?


we called him ayoh  means atuk kami..hehe
kami sayang dia sangat2. umur dia dekat 100 dah.
masih gagah la padan dengan umur dekat 100... bukan mksudnya leh angkat berat gagahnya..he.
dulu byk makan akr kayu kot....ntah,heee

dayah dah rotate gmbar neh..x jadi jadi.buh je lah :D

actually..dayah ada sifat penyayang. (sila tadah baldi, gayung pun x pe)

ma kate kami celebrate besday angah waktu adik balik jumaat ni.
cian adik tak de kan...tunggu dia balik..he..
kami tak delah clebrate parti gempak gitu.
tapi dari kecik wajib ada kek besday ma abah kami beli.
cweet kan ?;)
cukuplah makan-makan sefamily..heee...

okeh... apapun...along nak ucap selamat hari lahir angah.
moga di bawah payung Rahmat Ilahi.
doa impian dihajati Allah.
jaga diri.iman.hati :)
i love you so much actually~ haha

okeh.selamat dibuli lagi~!
cucak~! hahaha

this song is for you dear.


comel giler! ! ! geram tengok chipmink neh..hehe

Monday, December 17, 2012

if you :)

ramai yang practise neh :)


sedar tak sedar



sedar tak sedar dah 6 bulan 14 hari dayah and arep tunang.

dan sekarang musim orang tunang.
kalau tengok dalam fb deret orang tunang.
Alhamdulillah. jodoh :) hehe

sekarang cuti sekolh yang pnjang.
persiapan ada lah jugak kami sekeluarga buat
orang kata berperingkat-peringkat.
nanti taklah kelam kabut.

macam kes pertunangan kami yang dulu.
maghrib mak arep col esoknya nak datang.
mana korang nak cari baju cantik?
pelamin?
hantaran?
hehe...terkejut.attacked! hehe.

masa tu 3.6.12 ye..tarikh dayah bertunang.
mana ada baju.
kalau nk kata dayah patotnya beli baju untuk tunang...buat apa nak beli awal.
coz sepatutnya kami bertunang bulan 12.
ha! bulan neh la..heee..

cincin merisik and tunang mak arep beli pun ada kat melaka.
mereka kat k.l..
makanya beli lagi cincin risik.
takkan nak patah melaka ye idok..he.
maka dari hajat merisik mereka bagi lagi kejutan pd kami terus ditungkan.
pnjg cerita.
tgu cerita kat mulut seng..hehe...
cerita lapuk..heheh..


apapun..alhamdulillah... ;D

okeh..tu intro untuk post kali ni je..hehe
disebabkam mase merisik dan pertunagan kami hanya
arif,
mak arif,
ayah arif,
alang adik arif,

pak long,
maklong,
ank mak long

mak itam
pak itam

bibik

sahaja yang datang makanya... ramailah lagi ayah dan ibu sedara serta saudara mara arif yg nak kenal dayah.

yelah..kalau ada mjlis pertunagan betul...aref kata berderet bincang nak dtg majlis.
dpt lah jumpa. eceh..;p

makanya arif bawak dayah gi k.l jumpa sedara mara dia.
sedara mara arif majoriti tinggal di k.l
raya je beraya di k.l.
aigoo..org balik kampung lah..he..

masa nak mintak izin bawak dayah gi kl neh.
kene lalui proses dulu.
ye! minta izin ma abah.
bila bertunang lampu kuning.
kawen lampu hijau~~~!! gatai~! hehe..


okeh2... ma dayh kate..tak manis lagi lah.
ma dayh bagi kebenaran dengan syarat.
ada berteman.
ye...dayah bawak roomate tersyg dayah teman.
hehe.

ye..ni roomate dyh. gile tomey ^.^

masa tu kami masih lagi praktikum.
ye..raye tahun neh...
mase tu ade cuti 3 hari.
tak ingatlah cuti ape...takpe...lupakan.

kami gerak dari k.l hari jumaat bertiga.
dyh.arep,nisa.
smpai k.l arep hntar dayh anis kat rumah kakak anis di klang...
yup..mlm tu anis and dayah tido rumh kakak anis..
arep  tido kat rumh mak long die...
esok pagi sabtu arep ambik kami.

maka kami ke rumah mak long, mak itam, sepupu arep kak ape ye..lupeee...hee...
rumah mak ndak..kat rumh mak ndak kebetulan family paklong and pak usu smpai.
dptlah jugak jumpa... ;)
then yg terakhir  rumah mak teh...kat rumh mak teh kebetulan family mak lang uda smpai..
smpai malam beraya.lepas mandi solat mgrib rumh mak teh kami terus balik mktab coz esoknya ahad kami nak balik tempat praktikum masing2 pulak. :)

itu pun ada rumh lagi tak gi....coz mereka ada hal tak da di rumah...
apapun alhamdulillah..semuanya baik2 mesra sangat . ;)))))

tak pe..tahun depan in shaa Allah...
dapatlah kita jumpa ramai2 lagi eh ;) doa :)

oh! rindu dekat sorang baby omma yang manje...nana ;)

mana baby nana? senyap je cuti neh.
kot kerja kot....
semua jaga diri ;)



Saturday, December 15, 2012

aummm!

HARIMAU MALAYA

ye..tu nama pasukan bola sepak negara kita.
semua rakyat kecewa sebb pasukan Malaysia tidak dapat mara ke peringkat Final AFF Suzuki Cup.

ramai yang mengutuk.
ramai juga yang masih menyokong Harimau Malaya.

bagi dayah kekalahan kita bermaruah.
ye.tu yang mereka semua kata. :)

tapi pendapat dan pandangan setiap orang berbeza kan? ;)

apapun adat permainan kalah dan menang.
itu lumrah ;)
bukan kepelikan.

peluang masih ada. kita akan bangkit!

peh.dyh ckp mcm teror sgt ke pasal bola?
oh tidak. ni semua sumber dari orang terdekat.

Arif ;)
dia kata " kalah atau menang Harimau Malaya kita tetap kena support. jgn jadi org tak tetap.menang puji..kalah kutuk.."

tu diaaaaa....semamngat Harimau Malaya..heeee..

ye..gmbar ni bukanlah di stadium untuk tengok live perlawanan bola sepak.hee.ni gmbar waktu keluar makan kat lepeh dengan kawan2 ;)

tapi dayah teringin dan nak sangat tengok live.
yes! I will.
lepas halal :)
In shaa Allah ....

Wednesday, December 12, 2012

:)




Tuesday, December 11, 2012

sahabatku :)



this song is for you Muhammad Arif :)





Lirik Lagu Sahabat - Najwa Latif


Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
Sahabatku.

mentang-mentang musim durian. menunjuk arif makan durian. melebih-lebih pada kitewww....
;)

putera

Prince

Putera.

Putera Rayyan.
guest who??



sekarang selain prince Arif dayah jatuh hati dengan cerita samarinda tv 3 PUTERA RAYYAN.! ;D  heheee
Lakonan Kamal Adli, Nad Zainal, Miera Liyana, Luftya, Aida Aris, Zila Bakarin, Shahee, Razali Hussin dan Zuhairi Ibrahim.

serius best!

dayah suka tengok lakonan nad zainal.dia pandai berlakon.watak dia dalam tu menjadi sangat.
Kamal adli sweetnyer lakonan dengan nad zainal.

nah..ni dia link sinopsis cerita tu ;)


http://www.kepalabergetar.net/2012/10/putera-rayyan-samarinda-tv3.html


ahaa... okeh,malam ni selasa makanya dayah 10.30 malam depan tv! ;D

Thursday, December 6, 2012

baik-baik aje

dayah suka bergambar,
biarpun rupa taklah cantik macam puteri raja,
tapi suka tak salah kan?kan?;)

dayah nak sangat buh gambar ma abah banyak-banyak dalam fb or blog.
tapi ma abah tak suka begambar.
ma cakap muka dah tua gambar tak cantik.
ma tau tak.....muka ma masih cantik macam awet muda.
tetap cantik.. ;)

so nye..ma je lah suka ambik gambar kami 3 beradik.haish~


ok..gambar ni bukan ma ambik..hehe
si arep yang kalau makan tak pedulik orang. dok pe lah.makang la kenyang...hee

kalau kita berdua ada yang ketiga.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ketiga
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.ketiga. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hai anisa.......... ;)

semoga semuanya baik-baik je sepanjang cuti ni. :)

Tuesday, December 4, 2012

mendengar vs pendengar

ramai yang boleh mendengar.
tapi tak ramai yang boleh jadi pendengar.

kadangkala..kita memilih 1 dalam 10,100,1000 atau beribu yang menjadi pendengar kita.
tapi risikonya..apabila kita memilih pendengar terbaek dan mengharap dia mendengar apa yang kita luah
salah pilih risikonya sangat tinggi.

note!
sangat tinggi :)

maka orang kata pendam itu lebih baik?
salah pendam jadi dendam

salah kata
jadi luka :)

meminta maaf tu bukan bermaksud kita salah

kadangkala itu adalah perkara yang paling baik

untuk menyelamatkan sebuah ukhwah.

jangan diikut bisikan syaitan.maka meranalah jiwa. :)
tak perlu tunggu rasa berslah atau mengaku salah atau mencari salah :)

belajar dari setiap perjalanan hidup.

hei! mana ada destinasi yang sangat indah mudah untuk dilalui
kalau tak dah ramai org mudah lalui
sebab destinasi terbaek untuk dilalui orang tertentu sahaja merasai :)

improve

i'm princess of Muhammad Arif.
he is my prince. :)
and I want him become my prince

Arif don't treat me like a princess
he teach me a lot.
and i'm very respect to him.
He's like a man who treat his love on his responsible
not treat me like a princess because on my rule
i'm very lucky :)

terima kasih ya Allah. :)


dayah tau english dayah teruk.
hehehe..
saje tulis dalam b.i coz
i want to improve my english language.

haha!

perasaan :)

assalamua'alaikum.salam sejahtera.:)

rindu datang bertandang.
perasaan manusia.biasalah. manusiakan perasaan macam-macam.

Rindu Ilahi yang mengurniakan segala nikmat yang aku ada sekarang.Alhamdulillah.
Allah sentiasa bersama kita. tidak pernah meninggalkan kita.:)

rindukan manusia?
jarak memisahkan kita.
                        ARIF :)

sejak kerja makin sibuk.bos dia pulak selalu suruh ot.
coz pekerja tak cukup.ramai mintak cuti.

ce bayang...

8.00 pagi - 4.00 petang (waktu kerja)

tu waktu kerja arif. kalau bos mintak ot... sampai malam..12 malam.

bayang? jarang contact and mesej.
tapi arif selalu curi col and ade mase je col. terima kasih arif :)
tapi dayah sangat bangga dengan arif :) kerja kuat.pandai berdikari.

it's okey arif.bila kita dah kerja in shaa Allah.Allah bagi rezeki....

tau u olls nak muntah bace.blog haku suketihaku lewwwww... eheee...

ada orang kata kawan adalah segalanya berbanding kekasih...

bagi aku? tak mungkin.

kawan dan kekasih adalah segalanya bagi aku. :)

memang kita takkan menjamin kekasih kita akan menjadi milik kita selamanya.
tapi kawan selamanya kawan kita :) yeke? in shaa Allah :)

tapi bagi dayah,
kekasih itu sahabat.
maka apabila menjadi sahabat terbaik buat kita maka dialah terpenting buat kita. :)
suka duka segalnya kita cerita and dia orang paling kita percaya.:)

kekasih di sisi umpama sahabat yang ada di sisi kita suka dan duka itulah yang kita perlu.

bukan berkasih terhegeh sendiri :)

kawan pun adalah segalanya.mana mungkin kita boleh bersendiri tanpa kawan disisi.
kita lebih masa pun bersama kawan.
tapi dalam kawan-kawan tak semua bergelar sahabat.
itulah bezanya.dan kawan juga banyak bezanya.

sahabat tu pun banyak.
ada yang boleh bersahabat selamanya.ada yang tidak :)

tapi tiap detik yang kawan pernah buat untuk kita perlu dihargai.:)
kerana itu kawan,sahabat dan kekasih itu tidak sama :)

salah dan betulnya berkawan adatlah:)
tak semua sempurna.

ada orang kata dengan pasangan kita bukan main lembut pijak semut tak mati.
dengan kawani kemain.

tapi bagi dayah tak.
segeram mana pun kita dengan seseorang yang bergelar kawan.
paling marah pun lepaskan perasaan sendiri.
masuk bilik lepaskan emosi.balin bantal selimut.tapi tak baling kat kawan..
salah ke?
nak lepas emosi kat mana lagi kan?
dalam hutan?
:)

tak pernah pergi depan muka atau jauh sekali meninggi suara walau segeram mana pun:)
tapi dengan kekasih lain...gaduh bertumbuk macammana pun tak pe :)
tapi tu dayahlah.
lain orang lain kisahnya...

note : dayah rindu arif :)


Wednesday, December 19, 2012

miracle




rimau?

hari ni 19.12.12
genap umur 21 tahun adik dayah angah.

ahaa..disebabkan dialah satu satunya sister yang dayah ada maka memang kuat bercakar dengan dia.
gaduh mulut biasa.

tarik rambut.cakar-cakar! hehe
she called me LION.
meoowww.... no...! roooarrr!!!! hehe

eh..smpai hati tau...arep pun cakap dayah lion.
percaya ke?
muka ayu tau.lemah lembut je..ish..ish..ish..  :P
ha..korang tengok..mesra kan?mana ada gaduh...meow...meow..hehe

actually dayah ada sifat garang.
turun temurun keturunan Haji Daud. ha kenal?


we called him ayoh  means atuk kami..hehe
kami sayang dia sangat2. umur dia dekat 100 dah.
masih gagah la padan dengan umur dekat 100... bukan mksudnya leh angkat berat gagahnya..he.
dulu byk makan akr kayu kot....ntah,heee

dayah dah rotate gmbar neh..x jadi jadi.buh je lah :D

actually..dayah ada sifat penyayang. (sila tadah baldi, gayung pun x pe)

ma kate kami celebrate besday angah waktu adik balik jumaat ni.
cian adik tak de kan...tunggu dia balik..he..
kami tak delah clebrate parti gempak gitu.
tapi dari kecik wajib ada kek besday ma abah kami beli.
cweet kan ?;)
cukuplah makan-makan sefamily..heee...

okeh... apapun...along nak ucap selamat hari lahir angah.
moga di bawah payung Rahmat Ilahi.
doa impian dihajati Allah.
jaga diri.iman.hati :)
i love you so much actually~ haha

okeh.selamat dibuli lagi~!
cucak~! hahaha

this song is for you dear.


comel giler! ! ! geram tengok chipmink neh..hehe

Monday, December 17, 2012

if you :)

ramai yang practise neh :)


sedar tak sedar



sedar tak sedar dah 6 bulan 14 hari dayah and arep tunang.

dan sekarang musim orang tunang.
kalau tengok dalam fb deret orang tunang.
Alhamdulillah. jodoh :) hehe

sekarang cuti sekolh yang pnjang.
persiapan ada lah jugak kami sekeluarga buat
orang kata berperingkat-peringkat.
nanti taklah kelam kabut.

macam kes pertunangan kami yang dulu.
maghrib mak arep col esoknya nak datang.
mana korang nak cari baju cantik?
pelamin?
hantaran?
hehe...terkejut.attacked! hehe.

masa tu 3.6.12 ye..tarikh dayah bertunang.
mana ada baju.
kalau nk kata dayah patotnya beli baju untuk tunang...buat apa nak beli awal.
coz sepatutnya kami bertunang bulan 12.
ha! bulan neh la..heee..

cincin merisik and tunang mak arep beli pun ada kat melaka.
mereka kat k.l..
makanya beli lagi cincin risik.
takkan nak patah melaka ye idok..he.
maka dari hajat merisik mereka bagi lagi kejutan pd kami terus ditungkan.
pnjg cerita.
tgu cerita kat mulut seng..hehe...
cerita lapuk..heheh..


apapun..alhamdulillah... ;D

okeh..tu intro untuk post kali ni je..hehe
disebabkam mase merisik dan pertunagan kami hanya
arif,
mak arif,
ayah arif,
alang adik arif,

pak long,
maklong,
ank mak long

mak itam
pak itam

bibik

sahaja yang datang makanya... ramailah lagi ayah dan ibu sedara serta saudara mara arif yg nak kenal dayah.

yelah..kalau ada mjlis pertunagan betul...aref kata berderet bincang nak dtg majlis.
dpt lah jumpa. eceh..;p

makanya arif bawak dayah gi k.l jumpa sedara mara dia.
sedara mara arif majoriti tinggal di k.l
raya je beraya di k.l.
aigoo..org balik kampung lah..he..

masa nak mintak izin bawak dayah gi kl neh.
kene lalui proses dulu.
ye! minta izin ma abah.
bila bertunang lampu kuning.
kawen lampu hijau~~~!! gatai~! hehe..


okeh2... ma dayh kate..tak manis lagi lah.
ma dayh bagi kebenaran dengan syarat.
ada berteman.
ye...dayah bawak roomate tersyg dayah teman.
hehe.

ye..ni roomate dyh. gile tomey ^.^

masa tu kami masih lagi praktikum.
ye..raye tahun neh...
mase tu ade cuti 3 hari.
tak ingatlah cuti ape...takpe...lupakan.

kami gerak dari k.l hari jumaat bertiga.
dyh.arep,nisa.
smpai k.l arep hntar dayh anis kat rumah kakak anis di klang...
yup..mlm tu anis and dayah tido rumh kakak anis..
arep  tido kat rumh mak long die...
esok pagi sabtu arep ambik kami.

maka kami ke rumah mak long, mak itam, sepupu arep kak ape ye..lupeee...hee...
rumah mak ndak..kat rumh mak ndak kebetulan family paklong and pak usu smpai.
dptlah jugak jumpa... ;)
then yg terakhir  rumah mak teh...kat rumh mak teh kebetulan family mak lang uda smpai..
smpai malam beraya.lepas mandi solat mgrib rumh mak teh kami terus balik mktab coz esoknya ahad kami nak balik tempat praktikum masing2 pulak. :)

itu pun ada rumh lagi tak gi....coz mereka ada hal tak da di rumah...
apapun alhamdulillah..semuanya baik2 mesra sangat . ;)))))

tak pe..tahun depan in shaa Allah...
dapatlah kita jumpa ramai2 lagi eh ;) doa :)

oh! rindu dekat sorang baby omma yang manje...nana ;)

mana baby nana? senyap je cuti neh.
kot kerja kot....
semua jaga diri ;)



Saturday, December 15, 2012

aummm!

HARIMAU MALAYA

ye..tu nama pasukan bola sepak negara kita.
semua rakyat kecewa sebb pasukan Malaysia tidak dapat mara ke peringkat Final AFF Suzuki Cup.

ramai yang mengutuk.
ramai juga yang masih menyokong Harimau Malaya.

bagi dayah kekalahan kita bermaruah.
ye.tu yang mereka semua kata. :)

tapi pendapat dan pandangan setiap orang berbeza kan? ;)

apapun adat permainan kalah dan menang.
itu lumrah ;)
bukan kepelikan.

peluang masih ada. kita akan bangkit!

peh.dyh ckp mcm teror sgt ke pasal bola?
oh tidak. ni semua sumber dari orang terdekat.

Arif ;)
dia kata " kalah atau menang Harimau Malaya kita tetap kena support. jgn jadi org tak tetap.menang puji..kalah kutuk.."

tu diaaaaa....semamngat Harimau Malaya..heeee..

ye..gmbar ni bukanlah di stadium untuk tengok live perlawanan bola sepak.hee.ni gmbar waktu keluar makan kat lepeh dengan kawan2 ;)

tapi dayah teringin dan nak sangat tengok live.
yes! I will.
lepas halal :)
In shaa Allah ....

Wednesday, December 12, 2012

:)




Tuesday, December 11, 2012

sahabatku :)



this song is for you Muhammad Arif :)





Lirik Lagu Sahabat - Najwa Latif


Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
Sahabatku.

mentang-mentang musim durian. menunjuk arif makan durian. melebih-lebih pada kitewww....
;)

putera

Prince

Putera.

Putera Rayyan.
guest who??



sekarang selain prince Arif dayah jatuh hati dengan cerita samarinda tv 3 PUTERA RAYYAN.! ;D  heheee
Lakonan Kamal Adli, Nad Zainal, Miera Liyana, Luftya, Aida Aris, Zila Bakarin, Shahee, Razali Hussin dan Zuhairi Ibrahim.

serius best!

dayah suka tengok lakonan nad zainal.dia pandai berlakon.watak dia dalam tu menjadi sangat.
Kamal adli sweetnyer lakonan dengan nad zainal.

nah..ni dia link sinopsis cerita tu ;)


http://www.kepalabergetar.net/2012/10/putera-rayyan-samarinda-tv3.html


ahaa... okeh,malam ni selasa makanya dayah 10.30 malam depan tv! ;D

Thursday, December 6, 2012

baik-baik aje

dayah suka bergambar,
biarpun rupa taklah cantik macam puteri raja,
tapi suka tak salah kan?kan?;)

dayah nak sangat buh gambar ma abah banyak-banyak dalam fb or blog.
tapi ma abah tak suka begambar.
ma cakap muka dah tua gambar tak cantik.
ma tau tak.....muka ma masih cantik macam awet muda.
tetap cantik.. ;)

so nye..ma je lah suka ambik gambar kami 3 beradik.haish~


ok..gambar ni bukan ma ambik..hehe
si arep yang kalau makan tak pedulik orang. dok pe lah.makang la kenyang...hee

kalau kita berdua ada yang ketiga.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ketiga
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.ketiga. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hai anisa.......... ;)

semoga semuanya baik-baik je sepanjang cuti ni. :)

Tuesday, December 4, 2012

mendengar vs pendengar

ramai yang boleh mendengar.
tapi tak ramai yang boleh jadi pendengar.

kadangkala..kita memilih 1 dalam 10,100,1000 atau beribu yang menjadi pendengar kita.
tapi risikonya..apabila kita memilih pendengar terbaek dan mengharap dia mendengar apa yang kita luah
salah pilih risikonya sangat tinggi.

note!
sangat tinggi :)

maka orang kata pendam itu lebih baik?
salah pendam jadi dendam

salah kata
jadi luka :)

meminta maaf tu bukan bermaksud kita salah

kadangkala itu adalah perkara yang paling baik

untuk menyelamatkan sebuah ukhwah.

jangan diikut bisikan syaitan.maka meranalah jiwa. :)
tak perlu tunggu rasa berslah atau mengaku salah atau mencari salah :)

belajar dari setiap perjalanan hidup.

hei! mana ada destinasi yang sangat indah mudah untuk dilalui
kalau tak dah ramai org mudah lalui
sebab destinasi terbaek untuk dilalui orang tertentu sahaja merasai :)

improve

i'm princess of Muhammad Arif.
he is my prince. :)
and I want him become my prince

Arif don't treat me like a princess
he teach me a lot.
and i'm very respect to him.
He's like a man who treat his love on his responsible
not treat me like a princess because on my rule
i'm very lucky :)

terima kasih ya Allah. :)


dayah tau english dayah teruk.
hehehe..
saje tulis dalam b.i coz
i want to improve my english language.

haha!

perasaan :)

assalamua'alaikum.salam sejahtera.:)

rindu datang bertandang.
perasaan manusia.biasalah. manusiakan perasaan macam-macam.

Rindu Ilahi yang mengurniakan segala nikmat yang aku ada sekarang.Alhamdulillah.
Allah sentiasa bersama kita. tidak pernah meninggalkan kita.:)

rindukan manusia?
jarak memisahkan kita.
                        ARIF :)

sejak kerja makin sibuk.bos dia pulak selalu suruh ot.
coz pekerja tak cukup.ramai mintak cuti.

ce bayang...

8.00 pagi - 4.00 petang (waktu kerja)

tu waktu kerja arif. kalau bos mintak ot... sampai malam..12 malam.

bayang? jarang contact and mesej.
tapi arif selalu curi col and ade mase je col. terima kasih arif :)
tapi dayah sangat bangga dengan arif :) kerja kuat.pandai berdikari.

it's okey arif.bila kita dah kerja in shaa Allah.Allah bagi rezeki....

tau u olls nak muntah bace.blog haku suketihaku lewwwww... eheee...

ada orang kata kawan adalah segalanya berbanding kekasih...

bagi aku? tak mungkin.

kawan dan kekasih adalah segalanya bagi aku. :)

memang kita takkan menjamin kekasih kita akan menjadi milik kita selamanya.
tapi kawan selamanya kawan kita :) yeke? in shaa Allah :)

tapi bagi dayah,
kekasih itu sahabat.
maka apabila menjadi sahabat terbaik buat kita maka dialah terpenting buat kita. :)
suka duka segalnya kita cerita and dia orang paling kita percaya.:)

kekasih di sisi umpama sahabat yang ada di sisi kita suka dan duka itulah yang kita perlu.

bukan berkasih terhegeh sendiri :)

kawan pun adalah segalanya.mana mungkin kita boleh bersendiri tanpa kawan disisi.
kita lebih masa pun bersama kawan.
tapi dalam kawan-kawan tak semua bergelar sahabat.
itulah bezanya.dan kawan juga banyak bezanya.

sahabat tu pun banyak.
ada yang boleh bersahabat selamanya.ada yang tidak :)

tapi tiap detik yang kawan pernah buat untuk kita perlu dihargai.:)
kerana itu kawan,sahabat dan kekasih itu tidak sama :)

salah dan betulnya berkawan adatlah:)
tak semua sempurna.

ada orang kata dengan pasangan kita bukan main lembut pijak semut tak mati.
dengan kawani kemain.

tapi bagi dayah tak.
segeram mana pun kita dengan seseorang yang bergelar kawan.
paling marah pun lepaskan perasaan sendiri.
masuk bilik lepaskan emosi.balin bantal selimut.tapi tak baling kat kawan..
salah ke?
nak lepas emosi kat mana lagi kan?
dalam hutan?
:)

tak pernah pergi depan muka atau jauh sekali meninggi suara walau segeram mana pun:)
tapi dengan kekasih lain...gaduh bertumbuk macammana pun tak pe :)
tapi tu dayahlah.
lain orang lain kisahnya...

note : dayah rindu arif :)